סלט עם שומשום, ג'נג'ר ובקר צלוי
היית פעם בטיול שרצית שלא יגמר לעולם? הטעמים בסלט הזה לוקחים אותנו מסביב לעולם ובחזרה, והופכים את הסלט למנה עיקרית נהדרת.
זמן בישול
זמן הכנה
מנות

רכיבים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפיות רוטב סויה
- 2 כפיות שמן שומשום
- 2 כפיות דבש
- 1 1/2 כפיות חומץ יין אורז
- 1 1/2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוץ דק
- 2 כפיות מזולה ללא מלח מומס
- 1/8 כפית רוטב פלפל חריף
- 375 גרם סטייק סירליון ללא עצמות
- עלי חסה ואורוגלה
- 1 פלפל אדום חתוך למדליונים
- 1/2 מלפפון פרוס לפרוסות דקות
- 3 רצועות בצל ירוק חתוכים קטן
- 1/4 כוס פטריות או כל ירק אחר שאתם אוהבים
Nutritional guidelines (per serving)
Nutrition information is calculated using an ingredient database and should be considered an estimate
הוראות הכנה
- מערבבים מיץ תפוזים, רוטב סויה, שמן שומשום, דבש, חומץ יין אורז, ג'ינג'ר, שום, והמזולה המומסת ורוטב פלפל חריף עם מטרפה בקערה קטנה. יוצקים רבע כוס (50 מ"ל) רוטב על הסטייק בכלי רדוד שאינו מאלומיניום . משרים במקרר לפחות 30 דקות. את הרוטב שנותר שומרים בצד.
- צולים על הגריל את הסטיק כ 6 דקות מכל צד. כשמוכן מוציאים לקירור של 5 דקות ואז פורסים באלכסון לרצועות
- חתכו את הירקות והרכיבו את הסלט. הוסיפו את הסטייק ומעל הוסיפו את יתרת הרוטב לפי הטעם